Akcije i promocijeAkcije i promocije Tinte i toneriTinte i toneri

3 glavna benefita printera s bežičnim ispisom

Bežični printeri iznimno su praktični s obzirom na njihovu mogućnost izravne komunikacije s mrežom bez potrebe za spajanjem žicama i kabelima. Ako ovome dodamo značajku mobilnog ispisa i ispisa iz oblaka, te fleksibilnost u radnim okruženjima s više korisnika, bežični printeri su Vaši najbolji saveznici.

U nastavku teksta donosimo 3 glavna benefita zbog kojih će bežični printer postati Vaš omiljeni printer za dom i ured.

 

     1. Postavljanje

Bežični printeri se ne moraju nalaziti pored Vašeg računala i možete ih smjestiti na udaljeno područje što ne smeta estetici Vašeg doma i jednako je dostupan svima u uredu.

Za povezivanje printera i računala nisu potrebni nikakvi kabeli ili dodatne žice. Jedini kabel koji Vam je još uvijek potreban je kabel za napajanje, tj. za spajanje uređaja na izvor napajanja.

Tako ćete dobiti i jedan slobodan USB priključak na Vašem računalu, što može biti od velike važnosti ako prenosite podatke ili snimate sadržaj.

Bežični printeri koriste Wi-Fi vezu i jednostavni su za postavljanje – nakon omogućavanja DHCP opcije na samom printeru, dobivanje IP adrese trenutne mreže izvršit će se automatski.

U prometnim radnim okruženjima sve se više koriste takvi printeri jer su sigurni i uredni u usporedbi sa žičanim alternativama koje zahtijevaju intenzivno umrežavanje i mogu stvarati nered.

 

Bežični printer se može postaviti bilo gdje u domu ili uredu i radit će sinkronizirano s Vašim pružateljem usluga bežične mreže. Ovo je idealno za uredske postavke, gdje jedan printer može opsluživati ​​veliki ured ili više katova bez potrebe da svaka radna stanica bude spojena žicom. Također, prvi je izbor za kućne printere jer ne narušava estetiku doma.

 

     2. Dostupnost

Nakon što je postupak instalacije uspješno proveden, Vaša računala, tableti i drugi podržani uređaji trebali bi moći bez problema poslati dokument na ispis Vašem odabranom printeru.

Još jedna značajna prednost korištenja bežičnih printera je da ih uobičajeno možete povezati sa željenim uređajem bez prethodnog instaliranja upravljačkih programa.

Svaki proizvođač printera nudi svoje posebne aplikacije ili software koji je kompatibilan s uređajima kao što su pametni telefoni, tableti pa čak i digitalni fotoaparati. Ispisujte datoteke i slike putem bilo kojeg od ovih podržanih uređaja izravno na bežični printer i uvjerit ćete se u jednostavnost i lakoću korištenja takvog uređaja.

Napredak u tehnologiji oblaka znači da je sada moguće ispisivati dokumente putem interneta. S bežičnim printerom možete pristupiti dokumentima u oblaku bez potrebe da ih prvo preuzmete na Vaše računalo, kao što je uobičajeno kod tradicionalnih printera. 

Ovo je velika prednost za sve koji žele ispisivati dokumente na zahtjev, bez obzira na njihovu lokaciju. Ako želite uštedjeti vrijeme i ispisati dokumente gdje god se nalazili, razmislite o ulaganju u bežični printer.

 

     3. Učinkovitost

Zamislite troškove održavanja nekoliko printera – jedan za svako kućno ili uredsko računalo.  

Zamislite energetske troškove koji također rastu s brojem printera.

Zamislite troškove uložaka tinti i tonera, papira i bubnjeva za svaki printer.

Da, bežični je printer definitivno učinkovitiji izbor.

U poslovnom okruženju i dalje Vam može postojati potreba za nekoliko ispisnih uređaja, ali ne u tolikoj mjeri da imate jedan po računalu.

Na bežični printer možete spojiti više računala te na taj način smanjiti troškove nabave i servisiranja istih u uredu.

Za razliku od korištenja više ispisnih uređaja, posjedovanje jednog bežičnog printera smanjuje i troškove kupnje potrošnog materijala (tinti i tonera), a to je veliki plus! Osim toga, većina vrhunskih modela bežičnih printera brandova Canon, HP, Brother, Epson i Lexmark na današnjem tržištu ima ugrađene tehnologije za pametne načine rada s tendencijom smanjenja ukupnih troškova ispisa.

 

Bežični ispis je profesionalni život učinio lakšim, udobnijim i jednostavnijim. Pojednostavite i Vi Vaše poslovanje ili jednostavno uklonite nepotrebne žice i kabele iz Vašeg doma i odaberite izvrsne bežične printere iz naše ponude.

 

Vaša Makromikro grupa

 

Povezani članci:   1) Kako uštedjeti na kupovini tinti i tonera?

                             2) Otvorili ste vrata novog ureda? Evo koja oprema Vam je zasigurno potrebna

                             3) 5 najboljih printera za studente

                             4) Top 5 laserskih printera za urede

                             5) 5 savjeta za ekološki održiv ured

                             6) Kako odabrati tintu i toner za printer

                             7) Najam printera

                             8) Inkjet ili laserski printer?