Akcije i promocijeAkcije i promocije Tinte i toneriTinte i toneri

5 najboljih pametnih satova za avanturiste

Dok su neki od pametnih satova dizajnirani kao fitness trackeri - za brojanje koraka, udaljenosti i sagorjelih kalorija, drugi su posebno dizajnirani za ekstremne sportaše, entuzijaste i avanturiste. Avanturistički sportovi ili kvalitetni trening na otvorenom ne mora predstavljati opasnost ako uz sebe imate kvalitetnu opremu. Osjećajte sigurnost tijekom izvođenja zahtjevnih treninga uz Garmin pametne satove.

Garmin pametni satovi pripadaju skupini najboljih sportskih satova na tržištu. Svi Garmin satovi prate korake, san i otkucaje srca, a vodootporni su čak i modeli koji nisu posebno dizajnirani za plivanje.

U tekstu Vam donosimo 5 najboljih pametnih satova namijenjenih pravim avanturistima.

 

1.            Garmin Vivoactive 4

Vivoactive 4 je Garminov pametni sat usmjeren na sveobuhvatno praćenje sportova. Trčite, vozite bicikl, plivajte u bazenu, jedrite, igrajte golf i izvodite mnoge druge kardio treninge ili vježbe snage.

Trajanje baterije do 7 dana u načinu rada pametnog sata i do 5 sati s aktiviranim GPS-om čini ga odličnim za dulje avanture na otvorenom. Vivoactive 4 je vodootporan do 5 ATM zbog čega je dobar izbor za plivače i veslače, a često je jedan od omiljenih za triatlonce i zahtjevne biciklističke rute.

Garmin Vivoactive 4 prikazuje animirane vježbe za kardio, snagu, jogu i pilates koje se lako prate, a funkcija Garmin trener omogućuje Vam osobnog trenera za trčanje koji će Vam pomoći trenirati za svaku sljedeću utrku ili polumaraton.

Ovaj pametni sat ima mogućnost pratiti Vaše disanje i dnevni unos tekućine, te tako pomaže uspostaviti cilj koji se prilagođava ovisno o Vašem znojenju tijekom izvođenja aktivnosti.

 

2.            Garmin Venu 2

Garmin Venu 2 ima više od 25 ugrađenih GPS aplikacija i sportskih aplikacija koje omogućuju praćenje načina kretanja tijekom trčanja, biciklizma, plivanja u bazenu, golfa i mnogih drugih. Ovaj detaljni profil aktivnosti pruža mogućnost prilagođavanja razine težine za vježbe snage, kao i grafikone koji pokazuju koje ste mišićne skupine aktivirali.

Mogućnost brzog punjenja u 10 minuta omogućuje produljenje trajanja baterije za 1 dan, stoga Vaše zahtjevne avanturističke rute ne moraju dugo čekati na svoj nastavak.

Animirane vježbe na zaslonu sata poput vježbi za kardio, snagu, jogu, pilates, kao i intervalni trening visokog intenziteta (HIIT) lako se prate i pomažu Vam u pravilnom izvođenju Vašeg treninga. Takav profil aktivnosti s različitim mjeračima vremena možete upotrebljavati za praćenje HIIT vježbanja, uključujući AMRAP, EMOM, Tabatu i razna prilagođena vježbanja po Vašoj želji.

Birajte između više od 1400 vježbi i stvorite vlastite treninge u aplikaciji Garmin Connect. Funkcija Garmin trener omogućuje Vam osobnog trenera za trčanje, koji će Vam pomoći trenirati za svaku sljedeću utrku ili polumaraton.

 

 

3.            Garmin Forerunner 245

Garmin Forerunner 245 odličan je izbor za profesionalne trkače, bicikliste i triatlonce.

Povrh svih uobičajenih statistika, Forerunner 245 koristi optički senzor otkucaja srca za mjerenje VO2 Max, zahvaljujući čemu imate uvid u naprednu obuku i metriku Vašeg oporavka, učinka svake sesije i opterećenja tijekom treninga.

Funkcija LiveTrack Vašim prijateljima i članovima obitelji omogućuje praćenje Vaše lokacije u stvarnom vremenu i pregled prethodno isplanirane staze.

Budite bezbrižni jer će Vaši najbliži znati kuda se vozite ili trčite.

Boravite i trenirajte u prirodi bez straha, jer Garmin Forerunner 245 pametni sat čuva Vaša leđa zahvaljujući ugrađenim funkcijama za prepoznavanje nezgoda, te Vašu lokaciju šalje kontaktima u hitnim slučajevima.

 

4.            Garmin Instinct Solar

Garmin Instinct Solar je robustan sportski sat za aktivnosti na otvorenom, poput dugih planinarenja, skijanja, plivanja ili surfanja – dizajniran za najzahtjevnije uvjete. Ovaj sat ima sve uobičajene funkcionalnosti koje biste od njega očekivali. Njegova direktna izloženost sunčevoj svjetlosti produljuje vijek trajanja baterije. Tu je i Garmin Instinct Solar Surf, koji sadrži specijalizirane funkcije za surfere, poput praćenja morskih mijena. Instinct Solar pametni sat vodootporan je na dubinama do 100 metara i otporan je na toplinu i udarce.

Garmin GPS s podrškom za GLONASS i Galileo nudi detaljni prikaz ruta. Tijekom Vaše avanture navigirajte stazom uz pomoć ABC senzora uključujući:

•             visinomjer za podatke o nadmorskoj visini kada se penjete na planine ili skijate,

•             barometar za nadzor vremenskih uvjeta i

•             elektronički kompas s tri osi.

Funkcija za izradu rute Trackback pomaže Vam vratiti se na početnu točku bez nagađanja, zahvaljujući čemu se možete fokusirati izravno na trening.

 

 

5.            Garmin Fenix 6X PRO

Garmin Fenix 6X PRO jedan je od najboljih sportskih satova za sve akcije na otvorenom – planinarenje, penjanje, skijanje, vožnju biciklom, plivanje na otvorenom, ronjenje do 10 ATM, trčanje, golf i mnoge druge.

Garmin Fenix 6X PRO dovodi praćenje metrika do ekstrema pružajući potpuni uvid u VO2 Max, predviđanje utrke, rezultate stresa, učinak i status treninga.

Avanturistima će se posebno svidjeti PacePro značajka, koja koristi biblioteku korisnički generiranih GPS ruta kako bi Vam pomogla u tempu trčanja – uzbrdo i nizbrdo dok podrška za višestruki GNSS omogućava pristupanje višestrukim sustavima satelita globalne navigacije, poput GPS, GLONASS i Galileo.

Planirajte sljedeću aktivnost uz topografske karte, koje uključuju glavne staze i njihove ocjene težine za 2000 skijališta diljem svijeta. Trendline funkcija za određivanje rute na temelju popularnosti pomaže Vam u pronalaženju najboljih lokalnih staza. Pratite rutu ili stazu prateći upute navigacije koje Vas unaprijed obavještavaju o sljedećem skretanju.

Zahvaljujući naprednim sustavima za praćenje i vrhunskoj metrici, Garmin pametni satovi najbolji su izbor za avanturiste koji vole precizne podatke prije, tijekom i nakon treninga. Odaberite pametni sat koji se najbolje uklapa u Vašu aktivnost i ostvarite Vaše ciljeve! Pametni satovi Garmin dostupni su i u našoj ponudi, stoga provjerite ponudu i opremite se već danas!

 

Vaša Makromikro grupa

 

Povezani članci:  1) Zašto je dobro imati pametni sat?