Privatnost podataka

  • Voditelj obrade: MAKROMIKRO GRUPA d.o.o., Bani 73 b, Zagreb, OIB: 50467974870

    POLITIKA PRIVATNOSTI

    Politikom privatnosti Makromikro grupa d.o.o. iz Bani 73 b, Zagreb štiti privatnost svojih klijenata i iskazuje brigu za njihove osobne podatke tragom Opće EU Uredbe o zaštiti osobnih podatka 2016/679/EZ (Uredba) i Zakona o provođenju Opće EU uredbe o zaštiti osobnih podataka NN 42/2018. Politikom privatnosti Makromikro grupa d.o.o. obvezuje se obrade osobnih podataka provoditi isključivo prema načelima Uredbe.

    Osobni podaci:
    Prema Uredbi, osobni podaci su - svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”), a pojedinac ili ispitanik kako ga zove Uredba, čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno.

    Obrada:
    Prema Uredbi, obrada znači - svaki postupak ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili na skupovima osobnih podataka, bilo automatiziranim bilo neautomatiziranim sredstvima kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

    Prikupljanje podataka:
    Makromikro grupa d.o.o. prikuplja putem web shopa isključivo osobne podatke koje kupac upisuje samostalno. Podaci se prikupljaju registracijom za korištenje web shopa te kroz dostupne web forme za primanje obavijesti (newslettera) ili kontaktom sa zaposlenicima Makromikro grupa d.o.o. Prikupljanje podataka nužno je za pružanje usluga web shopa, naplatu i dostavu kupljenih roba i usluga te su oni prikupljeni temeljem uvjeta o korištenju.

    Stvaranjem korisničkog računa i upravljanjem njime prikupljaju se podaci (ime, prezime, adresa e-pošte, poštanski broj, mjesto, adresa, telefonski broj, datum rođenja, OIB)

    Informacije prikupljene prilikom stvaranja korisničkog računa na web sjedištu Makromikro grupa d.o.o. koriste se na slijedeće načine:
    • Ime, prezime, adresa e-pošte koristimo za identifikaciju korisnika i ponovni pristup internet trgovini.
    • Adresa e-pošte koristimo za kontaktiranje s Vama u slučaju nedovršene kupnje proizvoda, slanju obavijesti o dostupnosti proizvoda kojeg želite kupiti
    • Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj, poštanski broj, mjesto i adresa koristimo za obradu i praćenje narudžbe, uključujući dostavu proizvoda na navedenu adresu
    • Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj koristimo za upravljanje nesuglasicama u vezi kupnje
    • Datum rođenja nam je potreban zbog zakonskog okvira starosti korisnika koji se registrira (više o zakonskoj dobi korisnika pod Čuvanje i zaštita)
    • OIB nam je potreban ukoliko zatražite R1 račun.

    Zbog boljeg korisničkog iskustva i lakšeg korištenja naše internet trgovine svi prikupljeni podaci biti će pohranjeni dok se ostvaruje svrha obrade.

    S vašim će se osobnim podacima postupati sukladno mjerodavni propisima uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja gubitka ili uništenja.

    Voditelj obrade čuva povjerljivost vaših osobnih podataka te omogućava pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim svojim zaposlenicima kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, a trećim osobama samo u slučajevima koji su izričito propisani zakonom.

    Poštovani, mi razumijemo da se koji puta prekine sesija ili iz nekog drugog razloga naglo napustite stranice nakon što ste neke artikle stavili u košaricu. Kako bi smo Vam pokazali koliko nam je stalo do Vašeg boljeg iskustva kupovine, podsjetiti ćemo Vas e-mail porukom da Vas košarica i dalje čeka. To ćemo učiniti 24 sata nakon prekida sesije te, ako se ne vratite ranije, još jednom nakon 24 sata. Nakon isteka 48 sati smatrati ćemo da se ne želite vratiti u započetu kupovinu te ćemo košaricu isprazniti a podatke koje smo tako prikupili izbrisati.
    Neke podatke prikupljamo automatski – više možete pročitati u odjeljku web kolačići

    Svrha i uvid:
    Osobni podaci koriste se isključivo u ranije navedene svrhe te će u postupku obrade biti dostupni vanjskim izvršiteljima obrade. Vanjski izvršitelji su renomirane organizacije iz EU koje Makromikro grupa d.o.o. angažira za izvršavanje eksternaliziranih funkcija i to hostinga opreme, pružateljima usluga distribucije robe u svrhu ispunjavanje i isporuke narudžbi, pružateljima usluga ovlaštenog servisa u slučaju da Kupac podnese prigovor ili reklamira proizvod te je potreban pregled proizvoda ili zatraži uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio a sve u svrhu realizacije usluge popravka, servisiranja ili pregleda proizvoda od strane ovlaštenog servisa te sponzorima nagradnih natječaja s svrhom predaje nagrade dobitniku nagrade. Pored toga, temeljem zakonskih obaveza, osobni podaci biti će dani na uvid i predstavnicima nadležnih zakonskih tijela.

    Web kolačići:
    Naše stranice koriste standardne web kolačiće. To su mali dijelovi koda koje Vaš pretraživač automatski izvršava, a potrebni su za adekvatno prikazivanje sadržaja stranica na svim uređajima i bez njih korištenje stranica ne bi bilo moguće. Informacije koje se tako prikupljaju su informacije o vašem pregledniku i služe za pamćenje vaše lokacije na stranicama za slučaj da se sesija prekine, praćenju kretanja korisnika za unaprjeđenje funkcionalnosti stranica te poboljšanju vašeg korisničkog iskustva.

    Kolačić koji prati vašu sesiju ostaje aktivan 45 minuta ili do gašenja internet preglednika.

    Kolačići koje postavljamo kako bi smo poboljšali Vaše korisničko iskustvo i koji omogućavaju podešavanje postavki prikaza na stranici internet trgovine ostaju aktivni 12 mjeseci ili do brisanja iz preglednika.

    Pored ovih standardnih kolačića koristimo i Google Analytics kolačiće koji prate Vaše ponašanje na stranici. Ovi kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelji dolaze i broj posjeta, a sve kako bismo pojednostavili korištenje naših stranica te osigurali najbolji doživljaj za Vas. Više informacija o njima možete naći na http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

    Napominjemo - web kolačiće moguće je obrisati korištenjem postavki vašeg pretraživača, a upute kako ih ukloniti možete pronaći korištenjem funkcije 'Pomoć' u vašem pretraživaču ili na stranicama proizvođača pretraživača.
    Dodatne informacije o tome što su web kolačići, čemu služe te kako ih ukloniti iz najčešćih preglednika možete pronaći na vezi http://www.aboutcookies.org.uk/

    Čuvanje i zaštita:
    Osobni podaci biti će pohranjeni dok traje svrha obrade.

    Makromikro grupa d.o.o. provodi adekvatne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ali ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije tijekom prijenosa na ili sa Internet stranice te ne može biti odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Uvijek dajemo sve od sebe da bismo zaštitili vaše osobne podatke i nakon što ih primimo strogim postupcima i sigurnosnim značajkama trudimo se spriječiti neovlašteni pristup podacima. Kako prijenos podataka putem interneta nije sasvim siguran, ne možemo garantirati sigurnost podataka poslanih na našu stranicu. Svaki prijenos kao takav izvršavate na vlastitu odgovornost.

    Molimo primite na znanje da niti jedan website nije 100% siguran, mi težimo u potpunosti zaštititi vaše podatke, ali ne možemo garantirati potpunu sigurnost. Pored toga, niti jedno računalo nije 100% sigurno od hakiranja ili neželjenog preuzimanja te preporučujemo da koristite sve dostupne mjere za osiguranje vlastitog računala i pretraživača.
    U skladu s Općom EU uredbom 2016/679/EZ od 27.travnja 2016., Makromikro grupa d.o.o. ne dozvoljava registraciju‚ osobama mlađim od 16 godina. Stoga ni jedan dio ovih Internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče osobe mlađe od 16. godina.

    Prava ispitanika:
    Ispitanici imaju pravo na informaciju, ispravak osobnih podataka, njihovo brisanje te povlačenje privole.

    Informacija, ispravak, brisanje - kako bi ste ostvarili svoje pravo na informaciju, ispravak netočnih podataka ili njihovo brisanje, molimo javite se na e-mail gdpr@makromikrogrupa.hr . Vaš zahtjev biti će riješen u najkraćem mogućem roku.

    Ispravak - kako bi ste promijenili netočan podatak, ulogirajte se vašim korisničkim računom i sami izvršite potrebne promjene.

    Brisanje - kako bi ste zatražili brisanje svojih osobnih podataka, molimo javite se na e-mail gdpr@makromikrogrupa.hr . Napominjemo da iako ste zatražili brisanje, obrisati ćemo samo podatke koje ne moramo čuvati temeljem ugovorne i zakonske obaveze. Vaš zahtjev biti će riješen u najkraćem mogućem roku.

    Eksport podataka u standardnom formatu – po zahtjevu ispitanika mi ćemo u najkraćem roku sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo eksportirati u xml format, te ih isporučiti klijentu putem e-maila.

    Povlačenje privole - ako više ne želite primati naš newsletter, dovoljno je na dnu newslettera kliknuti na Unsubscribe.

    Rješavanje nesporazuma ili dodatna pitanja:
    Kako bi ste riješili moguće nesporazume ili postavili dodatna pitanja, molimo koristite e-mail gdpr@makromikrogrupa.hr .

    Potvrđujete da se slažete da obradom osobnih podataka potpisom ove izjave ili klikom na gumb za prijavu putem našeg newslettera.




    Mjesto i datum Ime i prezime te potpis
    _________________________ ____________________________



    Kontakt:

    Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na:
    Makromikro grupa d.o.o.
    Bani 73b
    10010 Zagreb - Buzin
    email: gdpr@makromikro.hr; web-upit@makromikro.hr
    tel: +385 1 5393 876