Akcije i promocijeAkcije i promocije Tinte i toneriTinte i toneri

Zašto je Božić vrijeme darivanja?

Da bismo razumjeli zašto je Božić vrijeme darivanja, važno je poznavati povijest i tradiciju iza toga. Jedan od glavnih razloga zašto je Božić vrijeme darivanja jest podsjećanje na božićnu priču. Ovaj koncept je evoluirao u donositelja božićnih darova.

Djed Božićnjak - naziva se raznim imenima diljem svijeta. U Italiji je 'on' starica koja dostavlja darove, dok Španjolska vjeruje da su to sami mudraci. Naravno, nema točnog odgovora i svi nas vesele, jer donose darove ili poslastice.

Zanimljivo je da se darovi ostavljaju na različitim mjestima i otvaraju u različito doba godine. Sve ovisi o tome gdje živite u svijetu. Tako u zadnje vrijeme postoje i zabavnije i modernije tradicije poput Tajnog Djeda Božićnjaka, gdje se osoba koja daje dar drži u tajnosti tijekom cijele razmjene ili barem dok se dar ne da. Ovakav način darivanja postao je popularan u radnim grupama i velikim grupama prijatelja diljem svijeta.

Naravno, božićno darivanje pruža i priliku da pomognemo onima koji su manje sretni od nas i trebaju više podrške. Božić je slavljenje onoga što i koga imate, ali važno je sjetiti se onih koji možda imaju vrlo malo ili bi mogli trebati vašu pomoć ovog Božića.

U konačnici, Božić je jednako davanje kao i primanje. To je usađeno u našu kulturu kao vrijeme kada dajemo i kada nas samo darivanje veseli. I dok znamo da pravo značenje ove blagdanske sezone ima malo veze sa svim ukrasima, rezanjem drvca i kupnjom, lijepo je moći darivati one koje volimo.

Ovih dana Božić samo što nije stigao, svi smo uzbuđeni i uživamo u božićnoj čaroliji!

Grad je okićen, posvuda vidimo lampice i ukrase, a božićne pjesme sviraju na svakoj stanici. Neki uživaju u vrućoj čokoladi, neke više zanima kuhano vino, ali ono što je zajedničko svima je toplina oko srca u ovo blagdansko vrijeme i želja za darivanjem. Možda se pitate zašto je božićno vrijeme savršena prilika za darivanje drugima?

Cijelo vrijeme adventa puno je zabavnog darivanja, nalazimo razne prigode i činimo ih nezaboravnima, provodimo vrijeme s prijateljima i obitelji i prepuštamo se tom božićnom ugođaju.

Ali koliko god volimo darivati, ponekad pronalaženje savršenog božićnog poklona može biti pomalo izazovno. Između traženja parkinga i traženja najbolje ponude, lako se možete umoriti.

To je jedan od razloga zašto je blagdanska kupovina putem interneta postala toliko popularna. Sa samo nekoliko klikova možete jednostavno usporediti cijene, pronaći povoljne ponude, postaviti dostavu na kućnu adresu, a sve to dok se opuštate kod kuće u božićnom duhu.

Provjerite našu ponudu i nađite inspiraciju za svakoga s vašeg popisa, a mi ćemo darivati vas. Za prvih 150 kupaca pripremili smo dar - božićne dekorativne lampice uz svaku narudžbu putem web shopa.*

Božić je najljepše doba godine, a bez darivanja kao da priča nije potpuna. Zato provjerite našu ponudu i razveselite ljude koji vam najviše znače.

 

Vaša Makromikro grupa

 

*vrijedi samo za prvih 150 fizičkih osoba i njihovu kupnju putem web shopa u iznosu iznad 999 kn