Akcije i promocijeAkcije i promocije Tinte i toneriTinte i toneri

3 znaka da Vaš usisavač trebate zamijeniti novim

Neovisno o učestalosti korištenja, usisavač je neizostavan uređaj za čišćenje podova u svakom domu i nikada nije pravi trenutak za njegovu neučinkovitost ili kvar. Uzimajući u obzir kvalitetu uređaja i način rukovanja, moguće je produžiti ili skratiti njegov vijek trajanja.

Kad dođe vrijeme da se Vaš stari usisavač zamijeni novim, počet ćete primjećivati znakove koji će jasno ukazivati na to. U nastavku članka saznajte koji su to znakovi najčešći pokazatelji potrebe za novim usisavačem.

 

     1. Dotrajalost uređaja

Prosječni životni vijek usisavača srednje klase je oko 6 godina, iako kod nekih već nakon 3. godine možete početi primjećivati sitne kvarove.

Vjerojatno ćete prvo primijetiti slabiju usisnu snagu koja može biti posljedica začepljenja usisnog crijeva što uobičajeno zahtijeva samo rastavljanje i provjeru odvojivih komponenti usisavača. U drugom slučaju, vrećica usisavača ili posuda za prašinu mogu biti pune, a filter prljav zbog čega će biti potrebe za njihovim pražnjenjem odnosno čišćenjem.

Stanje filtera, zaglavljeni valjak, pokvareni pribor ili istrošeno usisno crijevo često možete popraviti i sami, ali ako se radi o većem kvaru poput pokvarenog prekidača ili pregorjelog motora usisavača, morat ćete ostaviti Vaš usisavač na popravak. Popravci i zamjenski dijelovi mogu koštati koliko i novi usisavač, posebice za povoljnije modele. Naravno, troškovi popravka i zamjene nisu jedina stvar koju treba uzeti u obzir – treba razmišljati i o utjecaju uređaja na okoliš koji odlaze na odlagalište.

U idealnom slučaju, kupovina novog usisavača najčešće je posljednji izbor korisnika uređaja, ali ako je Vaš usisavač dotrajao i njegova je usisna snaga potpuno oslabila – pravo je vrijeme za novi.

     2. Drugačije potrebe

Vaša mobilnost se promijenila? Počeli ste raditi ili ste dobili prinovu u Vašoj obitelji? Imate novog kućnog ljubimca ili ste preuredili dom i velike tepihe zamijenili drvenim podovima? Bez obzira na situaciju, promjene u načinu života mogu značiti da usisavač koji trenutno imate više i nije Vaš najbolji saveznik.

Sam proces usisavanja može biti neugodan ako Vaš stari usiavač proizvodi buku tijekom rada. Na žalost, potpuno tihi usisavači ne postoje, ali zato postoji široki izbor onih usisavača koji usisavanje ne pretvaraju u neugodnu buku.

Moderni usisavači prilično su tihi i ako ne želite uznemiriti Vaše ljubimce ili probuditi nekoga iz sna sigurno ćete potražiti takve. Također, ako ste dobili malo dijete ili netko od Vaših ukućana ima alergije, bit će Vam potreban usisavač s HEPA filterom kako biste s lakoćom pobijedili grinje, pelud i perut kućnih ljubimaca. U takvom slučaju, odaberite one koje sakupljaju alergene i izbacuju čišći zrak van poput onih brandova Dyson ili primjerice XIAOMI Mi Vacuum Cleaner PRO G10 usisavač iz naše ponude.
 

     3. Korak s vremenom

Čini se da je usisavač prilično jednostavan uređaj – uključite ga, usisate prašinu, promijenite vrećicu (ili ga ispraznite) i odložite na mjesto. U stvarnosti, ispod svih dijelova usisavača krije se kompleksan sustav tehnologija koje podupiru rad Vašeg usisavača. Kako se tehnologija usisavača razvija, tako se razvija i njihova izvedba.

Moderan način življenja, užurbanost i manjak slobodnog vremena mijenjaju navike i svakodnevnu rutinu rada. Sukladno tome, razvijaju se moderniji kućanski uređaji pa tako i usisavači. Danas možete birati između tradicionalnih s kabelom i onih bežičnih poput štapnih i robotskih.

Štapni usisavači u konačnici mogu nadmašiti tradicionalne usisavače s kabelom. Izvedba baterije štapnih usisavača kreće se od 40 ili 45 minuta poput Dyson V8 Absolute+ i Electroluxa, pa sve do 60 minuta kod jačih Dyson V10, V12 i V15 modela. Tijekom usisavanja bežičnim usisavačem možete u potpunosti biti mobilni – zaboravite na traženje slobodnih utičnica ili povlačenje kabela.

Robotski usisavači izvrstan su odabir za one koji žele više slobodnog vremena. Opremljeni su raznim senzorima, mapama i laserima za izbjegavanje prepreka i izračun najučinkovitijeg puta za čišćenje svake prostorije. Ovim usisavačima možete upravljati putem aplikacije, a prije nego se isprazne sami će se vratiti na svoju stanicu za punjenje. Ako svoje slobodno vrijeme želite provoditi u krugu obitelji, prijatelja ili na treninzima, vrijeme je da Vaš stari usisavač zamijenite robotskim koji će obaviti posao umjesto Vas. U ponudi su odlični Xiaomi robotski usisavači ili Smart 360 robotski usisavači.

Već dugo su usisavači jedan od neizostavnih uređaja u svakom domu, poslovnom prostoru ili uredu. Kao i svaki drugi uređaj, tako i usisavač ne može trajati vječno. Međutim, ako uložite u jedan moderan i kvalitetan usisavač, sigurno ćete imati veće izglede za maksimalnu učinkovitost i više slobodnog vremena za sebe. Izbjegnite kvarove i nepotreban stres - zamijenite Vaš stari usisavač novim na vrijeme!

 

Vaša Makromikro grupa
 

Povezani članci: 1) Sve što trebate znati o modernim usisavačima

                            2) 3 glavna benefita smart kućanskih uređaja

                            3) Trikovi i savjeti za savršeno čist ured

                            4) Profesionalna aromatizacija prostora