Akcije i popustiAkcije i popusti Tinte i toneriTinte i toneri

Sve što trebate znati o modernim usisavačima

Moderni, bežični usisavači predstavljaju iskorak u svakodnenoj rutini čišćenja kućanstava i prostora ureda. Oni su vrhunski, moderni i uspoređujući tehnologiju – drugačiji od tradicionalnih usisavača. Moderni usisavači specifični su prvenstveno po dizajnu uređaja, načinu rada ali i jedinstvenim značajkama koje nude za potrebe čišćenja. Na tržištu postoji nekoliko proizvođača poznatih brandova modernih usisavača, a u svijetu usisavača s premium značajkama posebno se ističe Dyson.

U nastavku iznosimo sve što trebate znati prije kupovine jednog modernog usisavača.

 

Funkcionalan i moderan dizajn uređaja olakšava njihovo korištenje

Specifičan dizajn modernih usisavača osigurava njihovu okretnost, pristup teško dostupnim kutovima prostora i dugotrajnost. Dyson usisavači izrađeni su od istog materijala kao i kacige za motor, što ih čini izdržljivim, otpornim i namijenjenim za čestu i zahtjevnu upotrebu, ali istovremeno vrlo laganim za čišćenje bez naprezanja. Dizajn uređaja omogućava jednostavno korištenje uz dozu zabave tijekom čišćenja. Bežični način rada čini ih okretnim - tijekom njihova korištenja možete biti potpuno fleksibilni, bez brige o kabelima i utičnicama.

Moderni usisavači nude više od samog uređaja za usisavanje. Uz Dyson usisavač dolazi više naprednih dodataka poput:

  • High Torque glave s antistatičkim karbonskim nitima za hvatanje prašine s tvrdih podova i dubinsko čišćenje prljavih tepiha
  • mini motorizirane glave koja Dyson pretvara u praktičan mali usisavač za čišćenje unutrašnjosti automobila, dlaka kućnih ljubimaca i prljavštine u uskim prostorima.

Dyson usisavači dolaze sa zidnim stanicama za punjenje koje predstavljaju siguran prostor za pohranu. Kada završite s čišćenjem, ispraznite Vaš usisavač, pohranite uz stanicu za punjenje i bit će ponovno spreman za rad onda kada Vam zatreba.

 

Napredna tehnologija čišćenja i kontinuirana usisna snaga

Napredne tehnologije modernih usisavača osmišljene su  i ugrađene u uređaje  s ciljem olakšanog korištenja uređaja čime se ostvaruju kvalitetniji rezultati čišćenja.

Dyson usisavači koriste tehnologiju ciklonskog odvajanja za uklanjanje prašine, alergena i drugih čestica iz zraka, što cijelu njihovu liniju proizvoda čini jednom od najvrjednijih na tržištu. Ova tehnologija omogućuje da se zrak unutar uređaja za čišćenje vrti velikom brzinom, a to rezultira snažnim i dosljednim usisom. U procesu sačinjenog od tri koraka, prvo se skuplja sva prljavština i prašina kroz sustav filtracije, zatim se šalje u kantu gdje se potom sve veće čestice hvataju i odvajaju. Tehnologija ciklonskog odvajanja osigurava trajno usisavanje, ali i smanjuje mogućnost začepljenja Vašeg usisavača.

Specifičnost Dyson usisavača je u njihovoj jedinstvenoj tehnologiji kuglica koje se bez napora rotiraju u svim smjerovima, imaju nisko težište i omogućavaju da Vaš usisavač stoji uspravno, bez obzira gurate li ga ili povlačite. Riječ je o tehnologiji loptica koja uvelike smanjuje umor korisnika usisavača prilikom čišćenja. Jednostavno manevrirajte oko Vašeg kućnog namještaja i prostora laganim pokretom zgloba. Dizajn kuglice je super čvrst i na taj način štiti motor usisavača kako bi dugo trajao.

 

Nenadmašna čistoća i visoka higijena svaki put

U usporedbi s klasičnim, moderni usisavači podržani naprednim značajkama pružaju nenadmašnu čistoću podova i tepiha te pridonose kvaliteti zraka prostora koje čistite.

Dyson usisavači, poput V12 Slim Absolute imaju mogućnost detektirati nevidljivu prašinu pomoću lasera. Laser pod preciznim kutom čini nevidljivu prašinu vidljivom na tvrdim podovima. Zahvaljujući tome ništa Vam neće promaknuti dok čistite.

HEPA (High-Efficiency Particulate Air) filteri ugrađeni u Dyson usisavače dizajnirani su da uklone 99,97% čestica u zraku veličine samo 0,3 mikrona. To znači da je zrak koji izlazi iz uređaja čišći od onoga što je usisano.
 
Kako?
Zrak prolazi kroz 6-stupanjski proces filtracije koji hvata prašinu, pelud i alergene. Samim time, Dyson usisavači certificirani su za astmu i alergije što znači da smanjuju šanse za pojavu astme i alergijskih reakcija tijekom čišćenja i kasnijeg boravka u prostoru.

Dodatni bonus HEPA filtera Dyson usisavača je da nema rok trajanja – što znači manje čišćenja i dodatnog posla oko održavanja uređaja.

Inovativni način pražnjenja eliminira probleme s izmjenom vrećica. Sva prašina odlazi u prozirni spremnik i dolazi s mehanizmom za jednostavno, praktično i higijensko izbacivanje prljavštine. Dysonov izbacivač prašine jedinstvena je funkcija sa silikonskom ogrlicom koja klizi prema dolje unutar posude za prašinu. Izbacivač gura prikupljenu prljavštinu i krhotine dok usisavate.
 


Višestruki načini dugotrajnog rada usisavača samo jednim punjenjem

Bežično punjenje baterije u kombinaciji sa snažnim motorom i naprednim tehnologijama usisavača pružaju korisnicima neprekidan, kontinuiran rad uređaja. Dugotrajan rad modernih usisavača bez pregrijavanja motora velika je prednost modernih usisavača naspram klasičnih.

Zahvaljujući baterijama visoke gustoće snage, Dyson usisavači odlikuju se dosljednim performansama kroz cijelo vrijeme rada i trajanja baterije uz potpuno jednostavno prebacivanje između tri različita načina rada:

•             Eco način najbolji je za dulja čišćenja do 60 minuta rada.

•             Auto način automatski prilagođava usisnu snagu na različitim vrstama podova kako bi produžio vrijeme rada baterije.

•             Boost način najbolji je za intenzivno čišćenje tvrdokorne prljavštine.

Dysonov početni bežični model Dyson V8 Absolute+ može ponuditi do 45 minuta rada, dok vrhunski Dyson V10 Absolute, V11 Outsize i V12 Slim Absolute mogu ponuditi do 60 minuta usisavanja bez gubitka snage u Eco načinu rada, a LCD zaslon koji prikazuje vrijeme rada, načine napajanja i upozorenja o održavanju filtera čini Vaše čišćenje ležernijim bez neugodnih iznenađenja.

 

 

Dyson usisavači poznati su po svom načinu radu bez buke.

Njihovi su uređaji akustički konstruirani kako bi apsorbirali vibracije i prigušili zvukove, što znači manje ometanja prilikom čišćenja.

 

 

Na tržištu možete pronaći odlične usisavače po pristupačnim cijenama. Iako bi povoljnija cijena takvih uređaja mogla biti odlučujući faktor za kupovinu, kumulativni troškovi novih vrećica, filtera, popravaka ili zamjene uređaja koje isti uključuju u većini slučajeva iznose više od jednog vrhunskog, dugotrajnog usisavača.

Iako je cijena Dyson usisavača viša od usisavača drugih proizvođača na tržištu, svi modeli Dyson usiavača napravljeni su da traju. Pravilnom upotrebom, Vaš Dyson usisavač neće zahtijevati popravke ili zamjene čime štedite novac i ulažete u kvalitetu proizvoda koji će isporučiti jednako kvalitetne rezultate čišćenja baš svaki put.

 

Vaša Makromikro grupa
 

Povezani članci: 1) Trikovi i savjeti za savršeno čist ured