Akcije i popustiAkcije i popusti Tinte i toneriTinte i toneri

Savjeti za odabir i korištenje ploče za pisanje

Razne ploče i platna za pisanje i prezentiranje potiču kreativnost, suradnju i organizaciju u okviru prostora poslovne organizacije, školskih ustanova, kućanstava i kućnih ureda. Veliki prazan prostor može biti primamljiv za kreativno izražavanje, ali i za poslovne analize, planiranje, organizaciju i efikasno upravljanje poslovnim projektima, a sve što treba je ispuniti ga kvalitetnim i efikasnim alatom za ispisivanje ideja i podataka. U tu svrhu, ploče za pisanje idealan su uredski alat za brainstorming novih ideja, ilustriranje izazovnog procesa, organiziranje misli i razvijanje planova. U nastavku pročitajte i saznajte sve o osnovama odabira, korištenja, održavanja ploča za pisanje te njihovim alternativama za sve Vaše potrebe.

Zidovi s bijelom pločom za pisanje imaju beskrajan niz praktičnih primjena u poslovnim uredima i mogu se koristiti na gotovo iste načine kada radite iz kućnog ureda. Uz adekvatno postavljenu ploču za pisanje stvorite određeni radni prostor koji uključuje Vaš zid, generirajte dnevni popis zadataka na svom zidu, stvorite oglasnu ploču, izradite kalendar za kućni ured, brainstormajte ideje i skice ideja, stvorite područje koje će Vas inspirirati u Vašem radu, napravite popis brojeva važnih kontakata, održite kreativne prezentacije i predavanja i drugo. Ploče i suhe površine za pisanje jednako su korisne u učionici, uredu ili kod kuće, a pronalaženje prave ne bi trebalo biti teško.


Kako odabrati ploču za pisanje?

Vrsta ploče za pisanje koju trebate odabrati ovisit će o načinu na koji ćete koristiti ploču. U poslovnom okruženju vjerojatno će Vam trebati veća, bijela magnetna ploča montirana na zid kako bi se iskoristio slobodan prostor, omogućilo transparentno ispisivanje podataka i informacija, a na koje se Vi i Vaš tim u svakom trenutku možete referirati. Ipak, na tržištu postoji alternativa bijelim pločama za pisanje koja je jednako učinkovita kako u uredima tako i u učionicama, kućnim uredima i drugdje, a riječ je o samoljepljivim piši-briši folijama. 


Kako koristiti ploču za pisanje ili njene alternative?

Bez obzira jeste li Vi i Vaš tim poznati po vještinama pisanja i skiciranja informacija, ideja, zadataka, ciljeva, sažimanja ključnih točaka projekata ili ne, svatko tko želi može naučiti dobro koristiti i iskoristiti sve prednosti ploča/folija za pisanje.

Usvojite ove korake za stjecanje vještine korištenja ploče za pisanje ili njenih alternativa:

Prezentacija - podijelite površinu ploče na dijelove - uvod, razrada, zaključak

Rješavanje problema - podijelite površinu ploče na isticanje problema, strategije za uspjeh i željeni ishod

Marketinški plan - podijelite površinu ploče na odjeljke za ciljeve, kanale, publiku, promociju, vrijeme i KPI-je

• Pišite tiskanim slovima naspram kurzivnog.

• Upotrijebite simbole i ikone za ilustraciju ideja, naspram pokušaja da budete vješti u skiciranju.

• Izbrišite po potrebi; kad je ideja krenula svojim tijekom ili više nije korisna - izbrišite je.

• Stvorite područje za misli, ideje, informacije koje se trenutno možda i ne uklapaju. Kasnije će možda biti korisni.


Post-it Dry Erase Surface piši-briši folija

Post-it Dry Erase Surface savršeno je rješenje za uštedu troškova, koje Vam omogućava transformiranje Vašeg radnog prostora i površina u samo nekoliko minuta. Prekrijte cijeli zid ili slobodne površne ormarića, stolova, vrata bijelom samoljepljivom folijom i gledajte kako se Vaš ured pretvara u organizirani kutak za provođenje planiranja, analiza, prezentacija. Post-it Dry Erase Surface nanosi se brzo i jednostavno, tako da Vi i Vaša grupa možete početi raditi u samo nekoliko minuta. Post-it Dry Erase Surface trenutna je fleksibilna samoljepljiva folija koja pretvara zidove u sobama za sastanke i učionicama, pa čak i ormariće u timski alat za produktivnost Vašeg tima.

Nije potrebno kupovati novu opremu za zidne ploče samo zbog zamrljane, nečiste površine ploče. Upotrijebite Post-it Dry Erase Surface kako biste stvorili novi izgled starim magnetnim pločama ili zidovima Vaših ureda. Odabirom ove bijele glatke samoljepljive folije smanjuje se upotreba dodatnih alata za instalaciju klasičnih bijelih ploča, štedite vrijeme i energiju u montažu ploča na zidove ureda ili učionica, dok se istovremeno kolegama, poslovnim partnerima, klijentima ili učenicima pruža novi i zabavan način izražavanja. Dry Erase Surface piši-briši folija izrađena je od materijala otpornog na mrlje koji se lako čisti, ne ostavljajući mrlje i tragove markera. Sastavite poslovni kalendar, ispišite dnevne zadatke, nove ideje, ciljeve i analize Vaših projekata uz Post-it Dry Erase Surface piši-briši samoljepljivu foliju!

 

Zašto odabrati Post-it površinu za suho pisanje?

• Izvrsna alternativa zidnoj, bijeloj magnetnoj ploči za pisanje – brzo pretvorite površine i zidove u površinu za pisanje.

• Materijal otporan na mrlje – samoljepljiva piši-briši folija izrađena je od materijala za čisto brisanje bez ostataka.

• Jednostavna instalacija – u tri jednostavna koraka: odmotajte, ogulite i zalijepite.

• Lijepi se sigurno, uklanja lako – mogućnost nanošenja na razne površine.

• Preobrazite svoju radnu površinu ili zidove ureda i ostalih prostorija u kreativan kutak – izvrstan alat za učenje, prezentacije, brainstorming i upravljanje poslovnim procesima.

Transformirajte prostore u svom kućanstvu u ured/učionicu pomoću 3M Post-it Dry Erase Surface piši-briši folije!


Kako čistiti i održavati ploče i folije za pisanje?

Adekvatno održavanje ploče ili samoljepljive piši-briši folije za pisanje moguće je jednostavnim slijedom nekoliko koraka:

1. Upotrijebite samo markere preporučene za odabranu površinu ploče/folije za pisanje. Markeri s oznakom za suho brisanje najsigurniji su izbor.

2. Očistite površinu ploče/folije za pisanje čim završite s radom. Što duže ostavljate tintu markera na bijeloj ploči, to će je biti teže ukloniti. Brzo čišćenje ploče/folije za pisanje svaki put kad je upotrijebite spriječit će nakupljanje tinte i dulje zadržati površinu čišćom i bez tragova.

3. Upotrijebite odgovarajuću spužvu i/ili sredstvo za čišćenje. Neke površine ploča/folija za pisanje zahtijevaju posebnu spužvu za brisanje, druge trebaju specifičnu kemijsku otopinu da bi ostale čiste, dok se neke čiste samo vodom. Uvijek očistite svoju ploču/foliju za pisanje prema preporukama proizvođača.

 

Pronađite ploču ili samoljepljivu foliju za pisanje u našoj ponudi i naručite već danas!

Vaša Makromikro grupa