Akcije i promocijeAkcije i promocije Tinte i toneriTinte i toneri

Radom na dva monitora do veće produktivnosti

Korištenje dva monitora prilikom rada može dramatično poboljšati učinkovitost i produktivnost Vašeg ureda. Objavljene studije Sveučilista Utah i New York Timesa zaključuju kako rad na dva monitora povećava ukupnu produktivnost za 20-50%.

Način na koji Vam veći radni stol omogućuje bolju preglednost, rad na dva monitora omogućuje istu stvar tijekom rada na računalu. Ako tijekom rada morate često mijenjati računalne prozore, kartice internet preglednika ili programe, dva monitora omogućit će Vam brže i lakše obavljanje zadataka. 

 

Pristupačnost i rad na nekoliko zadataka

Ne postoji produktivan multitasking. Ono što često mislimo kada kažemo multitasking, zapravo je prebacivanje sa zadatka na zadatak.

Skratite vrijeme prebacivanja sa zadatka na zadatak i na taj način povećajte svoju produktivnost. Razmislite o sekundama/minutama koje ćete Vi ili Vaši zaposlenici uštedjeti pri prebacivanju između programa. Zbrojite to vrijeme tijekom dana, tjedna, mjeseca, godine kako biste dobili uvid u istinski porast produktivnosti u Vašoj organizaciji.

Kojim god se poslom bavili, radeći na dva monitora možete zadržati e-poštu ili glavnu komunikacijsku liniju na jednom zaslonu kako biste ostali bolje povezani i dostupni klijentima i kolegama, a na drugom možete obavljati Vaše zadatke.

Tako na primjer:

  • zaposlenik korisničke službe čiji je posao rješavati problem i komunicirati s klijentom, s dvostrukim zaslonima može zadržati glavnu komunikacijsku liniju na jednom zaslonu, a na drugom može rješavati problem.
  • web dizajner možda nema toliko prebacivanja između prozora, ali se uz dva monitora može bolje usredotočiti na točno i učinkovito izvršavanje svojih zadataka.
  • računalni programer može koristiti jedan zaslon za izvorno kodiranje, a drugi za programiranje jer pomoću dvostrukih monitora više neće trebati učestalo otvarati/zatvarati prozore. To smanjuje pogreške i oslobađa vrijeme za brže dovršavanje projekata.

 

Dijeljenje i uređivanje sadržaja

Dijeljenje podataka između dvije aplikacije također je puno lakše kada se radi na više od jednog monitora. Jednostavno povucite željene datoteke s jednog monitora na drugi. Ovo je posebno korisno za one koji rade s programima za obradu fotografija ili drugim aplikacijama usmjerenim na grafički dizajn. Takve su zadaće često puno teže kada se izvode na jednom zaslonu, jer je prostor za otvaranje više prozora ograničen.

Postavljanjem samo jednog zaslona za rad postoji mogućnost kašnjenja prilikom učitavanja audiovizualnih programa za uređivanje. Dvostruki monitor omogućuje Vam olakšanu usporedbu sadržaja, izvođenje izmjena, spremanje projekata i organizaciju datoteka.

  • Uređivanje slika, audio i videozapisa – koristeći dva monitora, na jednom zaslonu možete otvoriti alate za uređivanje, a na drugom sadržaj koji uređujete. Uz bolju vidljivost, manja je vjerojatnost da ćete počiniti pogreške i sigurno ćete uštedjeti dragocjeno vrijeme.
     
  • Lakše kopiranje, rezanje i lijepljenje -  u poslovima koji zahtijevaju stvaranje biltena, PowerPoint prezentacija i popunjavanje tablica, dvostruki monitori eliminiraju potrebu za izmjenom kartica dok radite.

Pomoću dva monitora jednostavno istaknite tekst ili mulitmedijalni sadržaj, povucite ga u program za rad i ispustite za početak rada. Radite li na takvim poslovima, dva monitora su sigurno ono što biste trebali imati.

 

Društveni mediji i radni sastanci

Društveni mediji su preuzeli važnu ulogu u brandiranju, marketingu i komunikaciji unutar poslovnog okruženja.

Osigurajte vidljivost svoje tvrtke na društvenim mrežama i komunikaciju ciljanoj publici. Istodobno otvorite sve svoje račune na društvenim mrežama i započnite sa objavljivanjem sadržaja, odgovaranjem na upite korisnika ili ažuriranju informacija o Vašoj tvrtki.

Tehnološki napredak omogućio je rad na daljinu, veću fleksibilnost radnog vremena i jednostavan pristup informacijama. Prilikom online sastanaka i video poziva putem web kamere te uz dva monitora, s lakoćom možete sudjelovati u poslovnoj raspravi, pristupati Vašim dokumentima ili voditi bilješke u isto vrijeme.

Ako su video konferencije uobičajena praksa na Vašem radnom mjestu, korisno je imati drugi zaslon za referentni materijal. To omogućuje da rasprave teku glatko i učinkovitije. Isto vrijedi i ako razgovarate s klijentima. Bilo koji izravni angažman lakši je kad imate sve potrebne informacije i datoteke pripremljene za konferenciju ili sastanak. 

Kada zbrojite sve predhodno navedene benefite, može se reći da rad na dva monitora omogućava značajno povećanje produktivnosti – smanjuje mogućnost neželjenih pogrešaka, pruža bolju vidljivost i preglednost sadržaja, olakšava izvođenje zadataka poput analiza i rješavanja problema te omogućava brže donošenje odluka. Jednostavno spojite Vaš laptop ili stolno računalo s drugim monitorom putem VGA, DVI, HDMI, DisplayPORT ili USB tip C kabela i upoznajte potpuno novu dimenziju Vašeg posla. Ovisno o vrsti posla koji obavljate, odredite tip panela monitora koji trebate za svakodnevni rad, a za njihovo postavljanje bit će Vam potrebno minimalno dva video izlaza i dovoljno prostora na Vašem radnom stolu.

 

Vaša Makromikro grupa

 

Povezani članci:  1) Kako odabrati idealan monitor za rad u uredu?

                            2) Top 10 laptopa ispod 5000 kuna