Akcije i popustiAkcije i popusti Tinte i toneriTinte i toneri

Povratak u školu: IT oprema koju svaki školarac treba

Učinkovita upotreba digitalnih alata za učenje može povećati angažman učenika, pomoći učiteljima u poboljšanju nastavnih planova i olakšati prilagođeno učenje. IT oprema pomaže učenicima u usvajanju bitnih vještina 21. stoljeća. Digitalna tehnologija omogućava pohranu velike količine informacija na relativno malim prostorima. Znatne količine medija poput knjiga, fotografija, glazbe, videozapisa, podataka za kontakt i drugih dokumenata potrebnih za školu mogu se prenijeti, pohraniti i koristiti na uređajima poput laptopa, stolnih računala ili se mogu trajno pohraniti na razne uređaje za pohranu.

Ako planirate kupovinu nove informatičke opreme za Vašeg školarca, inspirirajte se izborom opreme koja pomaže povećati produktivnost za vrijeme trajanja školske godine, smanjiti utrošeno vrijeme na obavljanje određenih zadataka i pružiti više slobodnog vremena.

 

1. Laptop

Uz sjajno prijenosno računalo Vaš školarac će brzo i lako riješiti sve eseje, prezentacije, zadaće i studentske projekte. Zahvaljujući prijenosnom računalu može ostati u kontaktu s kolegama za vrijeme grupnih projekata, popratiti online nastavu i aktivno sudjelovati u seminarskim raspravama. U slučaju biranja laptopa za školu, Vama i Vašem školarcu bit će važno da je lagan kako bi ga svakodnevno i bez muke mogao nositi u torbi ili rukama. Dulji vijek trajanja baterije omogućit će bežični rad i rješavanje zadataka bez prekidanja. Jače specifikacije laptopa unaprijed će iskustvo korištenja pa će konačan izbor specifičnog modela laptopa za školu biti iznimno važan za nesmetano korištenje u svrhe slušanja predavanja, sudjelovanja u grupnim radovima, rješavanja zadaća i projekata. 

U ponudi Makromikro grupe možete pronaći veliki izbor odličnih laptopa za školarce. Iz ponude izdvajamo:

•             Laptop ACER Chromebook CB315-3H-C0DT Intel Celeron N4020 4GB 64GB ChromeOS 15.6"

•             Laptop HP 255 G8 AMD Ryzen 3 3250U 8GB 512GB SSD DOS 15.6"

•             Laptop LENOVO IdeaPad 3 Intel Core i3-1005G1 12GB 512GB SSD 15.6" W10H

 

2. Printer

Unatoč digitalizaciji procesa predaje zadataka, predavanja i učenja na daljinu, još uvijek će neke materijale biti potrebno imati ili predati u fizičkom obliku. Omogućite Vašem školarcu printanje radova ili potrebnih materijala i uštedite njegovo vrijeme i Vaš novac koje biste izgubili hodajući po raznim servisima za printanje. Uz jedan kvalitetan multifunkcijski printer, Vaš će školarac imati zadatke, prezentacije i projekte spremne na vrijeme. Ovisno o obujmu materijala kojeg će Vaš školarac printati odaberite printer prema njegovim potrebama i Vašim mogućnostima.

Neka korištenje printera bude odgovorno i učinkovito i neka svi školski radovi zažive uz printere iz naše ponude. Za potrebe školskih zadaća i izrade projekata izdvajamo:

•            Printer HP DeskJet 2720 All-in-One Wireless

•             Printer BROTHER HL-1110E Laser

•             Printer CANON Pixma G3411 All-in-one WiFi + crna tinta gratis

 

3. USB memorije

Osigurajte školarce u slučaju gubitka isprintanih radova i/ili olakšajte prijenos materijala za učenje u slučaju izostanka s nastave. USB memorije – stickovi praktična su oprema za pohranu i strukturiranje školskih materijala uz koji će imati potpunu preglednost nad spremljenim radovima. USB memoriju može staviti u pernicu ili na mjesto koje je za njega predvidjelo i uživati u osjećaju lakoće dok sve svoje materijale ima na jednom mjestu. Osigurajte Vašeg školarca od gubitka važnih digitalnih materijala i neka sve spremi na jedan mali USB stick.

Makromikro grupa za Vas je pripremila posebnu ponudu USB memorija od kojih izdvajamo:

•             USB 3.0 Flash drive 64GB KINGSTON DataTraveler 100G3

•             USB 3.0 Flash drive 32GB KINGSTON DataTraveler 100G3

•             USB 3.2 Flash drive 32GB EMTEC Click Easy B110 – Blue

 

4. Slušalice

Za potpunu produktivnost i usredotočenost na zadatke ili online predavanja, nametnule su se slušalice. Odlična su oprema za odrađivanje grupnih zadataka, slušanje predavanja ili čak predavanja u realnom vremenu. Postoji veliki izbor slušalica u kombinaciji s mikrofonom, kao i bežičnih slušalica koje su omiljene među populacijom zbog mogućnosti spajanja na pametne telefone i uživanju u omiljenoj glazbi i videopozivima. Uz bežične slušalice školarci više ne moraju brinuti o raspletu žica i kabela ili o nemogućnosti punjenja telefona i slušanja glazbe na slušalicama u isto vrijeme.

Neka Vaš školarac odrađuje školske obaveze i uživa u slobodnom vremenu uz slušalice iz ponude Makromikro grupe, poput:

•             Bluetooth hands free slušalica XIAOMI Mi Bluetooth Headset Mini -White

•             Slušalice+mikrofon T'nB Dude - Black - Bluetooth

•             Slušalice+mikrofon PANASONIC RP-HF300ME-K On-Ear – Black

 

5. Miševi i podloge

Upravljanje kursorom putem dodirne podloge laptopa može biti otežano kada se odrađuju zadaci ili pretražuje dokumente, često je neprecizno i zna oduzimati dosta vremena. Olakšajte i ubrzajte Vašem školarcu izradu zadataka na prijenosnom računalu - laptopu ili stolnom računalu pomoću modernog i ergonomski oblikovanog računalnog miša. Za visoku produktivnost korisno je i važno imati miš koji će pojednostaviti kretanje po dokumentima i skratiti vrijeme utrošeno na izradu raznih školskih zadataka.

Kao odličan izbor miševa za školarce iz ponude izdvajamo:

•             Miš LOGITECH M220 Wireless Silent - Black

•             Miš LOGITECH M350 Pebble Wireless & Bluetooth Silent - Graphite

•             Miš XIAOMI Mi Dual Mode Wireless Silent Edition - Black

 

Neka Vaš školarac započne školsku godinu opremljen, sada već, standardnom opremom za kvalitetno praćenje i sudjelovanje u nastavi. Neka bude u toku, izvršava svoje zadatke na zavidnoj razini i na vrijeme predaje sve zadaće, prezentacije i projekte uz pomoć informatičke opreme iz naše Back to school akcijske ponude. Kvalitetna informatička oprema pomaže školarcu postati bolji i produktivniji učenik. Omogućite Vašem školarcu isticanje njegovog punog potencijala i neka zakorači spreman u novu školsku godinu.

 

Back to school letak

 

Vaša Makromikro grupa

 

 

Povezani članci:    1) Top 10 laptopa ispod 5000 kuna

                              2) Kako odabrati tintu i toner za printer?

                              3) Inkjet ili laserski printer?