Akcije i promocijeAkcije i promocije Tinte i toneriTinte i toneri

Koji su preduvjeti za uspješno ostvarenje novogodišnjih odluka?

Početak nove godine već tradicionalno označava nove početke. Za nekoga je to zdraviji način života, za druge je investiranje u nove projekte, a za treće početak rješavanja svih problema koji su se dosad izbjegavali.

Budući da smo već nekoliko tjedana u novoj godini, došli smo do točke kada entuzijazam za pridržavanjem planova lagano pada, a statistike pokazuju da se više od polovice svih novogodišnjih odluka ne uspiju provesti do kraja. Ako se imalo pronalazite u svemu ovome, pročitajte tekst u nastavku u kojem govorimo o tome kako uspješno provesti novogodišnje odluke i postići zadane ciljeve.
 

     1. Organizacija vremena i prostora

Nema boljeg trenutka za organizaciju Vašeg života od početka godine. Vaši ciljevi moraju biti jasni, mjerljivi, ostvarivi, relevantni i vremenski ograničeni. Ako iste smjernice funkcioniraju za management sigurno će funkcionirati i za Vaše odluke.

Organizaciji vremena pristupite jednostavnom mišlju – sve što je na Vašem popisu ne mora označavati svakodnevnu obavezu. Odredite i grupirajte Vaše ciljeve u dnevne, tjedne i mjesečne zadatke i pridržavajte se svog rasporeda. Postavite prioritete, unesite obaveze u kalendar, a za dodatnu motivaciju postavite podsjetnike na Vaš laptop, mobitel ili pametni sat.

Započnite s organizacijom prostora u kojem živite, pa to primijenite i na druge prostore u kojima provodite vrijeme. Riješite se nepotrebnih stvari, a potrebne uredno spremite na za to predviđena mjesta. Čišćenje Vašeg prostora ponekad zahtijeva veliki trud, ali uz dobru organizaciju i kvalitetne uređaje možete uštedjeti na vremenu – napokon, nabavite robotski usisavač i stvorite Više slobodnog vremena za sebe.

 

     2. Briga o zdravlju

Novogodišnje odluke najčešće su usmjerene na kvalitetu zdravlja – fizičku aktivnost i način prehrane.

Zdravlje je ujedno i jedan od preduvjeta za ostvarenje novogodišnjih ciljeva. Tehnologija smart uređaja poput pametnih satova i pametnih vaga pomažu Vam ostvariti ciljeve, mjeriti Vaše uspjehe, slati Vam obavijesti i motivirati Vas. Napredni pametni satovi pružaju dodatne funkcionalnosti poput osobnog trenera i treninga na temelju Vaše fizičke kondicije. Krenite u teretanu kako biste izgradili mišiće, održavajte aktivnosti na otvorenom, prakticirajte jogu i meditaciju ili postaviti plan prehrane. Otklonite stres, nervozu ili tjeskobu uz pomoć aplikacija za vježbe disanja, pratite napomene koje Vam šalje pametni sat, mjerite parametre o otkucajima srca i imajte uvid u Vaša fizička i mentalna poboljšanja.

Unaprijedite Vaše zdravlje uvođenjem promjena u načinu prehrane. Uz malo mašte i volje pripremite ukusne i zdrave obroke pomoću malih kućanskih aparata. Koristite štapne miksere za ukusne povrtne juhe koje možete dekorirati raznim sjemenkama  ili ubacite zdravo voće i povrće u blender i u trenu pripremite zdravi obrok obogaćen nutritivnim vrijednostima.

     3. Obitelj, prijatelji i slobodno vrijeme

Dobra organiziranost i briga o zdravlju omogućuju Vam da uvijek pronađete vremena za sebe i Vaše najbliže.

Ipak, sebe i svoje potrebe uvijek stavite na prvo mjesto kako biste Vašu energiju mogli usmjeriti ka postizanju zadanih novogodišnjih ciljeva. Nabavite dobar par bluetooth slušalica i uživajte u Vašim šetnjama i raznim aktivnostima na otvorenom koje pune Vaše baterije.

Učite o novim stvarima – sami ili u društvu prijatelja i obitelji. Čitajte knjige ili razne informativne sadržaje na Vašem laptopu, istražujte nove stvari i kroz njih stječite nova znanja. Birajte inspirativne i promišljene sadržaje koji doprinose smanjenju stresa, te poboljšavaju koncentraciju i pamćenje.

Uključite Vašu obitelj i prijatelje u zajedničke aktivnosti kako biste podijeliti iskustva i razmijenili savjete. Možete organizirati zajedničke aktivnosti na otvorenome, šetnje ili vožnje električnim romobilom kao i razgovore o knjigama i sadržajima koje čitate te filmovima i serijama koje gledate.


Različiti načini života, obaveze, nedostatak vremena i loša organizacija imaju demotivirajući učinak na promjene jednom ukorijenjenih životnih navika.

Preambiciozna očekivanja mogu Vas dugoročno pripremiti za neuspjeh – no ako i posrnete, podignite se i nastavite dalje! Olakšajte put ka promjenama i ostvarenju rezultata primjenom navedenih savjeta. Neka bolja verzija Vas bude Vaša inspiracija, a ustrajnost u provođenju zacrtanih planova održavajte uz podršku koju pružaju vrhunski uređaji iz naše ponude.

 

Vaša Makromikro grupa