Akcije i promocijeAkcije i promocije Tinte i toneriTinte i toneri

Eko proizvodi za ekonomičnost poslovanja

 

Svake godine, 22. travnja obilježava se Dan planeta Zemlje. Važnost i ustrajnost u očuvanju ekološki prihvatljivih uvjeta rada i življenja na Zemlji dobro je poznata svima. Razvojem industrija i tehnologije diljem svijeta povećava se rizik štetnosti i zagađenja, a time i narušavanja održivosti ekosustava. Iako ne bismo trebali čekati određeni datum da o navedenom problemu razmislimo i nešto poduzmemo, isti nam daje više razloga za podizanje ekološke svijesti i prakticiranje energetski učinkovitih navika na radnom mjestu.

Kompletna provedba svih mjera za ekološku i energetsku održivost poslovanja ponekad nije moguća. Korištenje električne energije, goriva i drugih oblika neobnovljivih izvora energije za pokretanje uređaja i strojeva neophodno je u sustavima brojnih poslovanja. Iako i za ovakve oblike postoje načini minimizacije štetnog utjecaja na okoliš, pozitivan utjecaj na ekosustav može se postići i uvođenjem promjena u korištenju specifičnih proizvoda i materijala pomoću kojih se obavljaju svakodnevni poslovi. 

 

Malim promjenama i akcijama poput savjesnog ponašanja, provođenja reciklaže i korištenja eko proizvoda značajno se doprinosi ekološkoj održivosti i očuvanju našeg ekosustava. Brojne tvrtke svjesne su važnosti ove inicijative te sve više preuzimaju odgovornost za zaštitu održivosti uvođenjem eko proizvoda, recikliranjem i štednjom energije, educiranjem o ekološkoj održivosti, ulaganjem sredstava u projekte za zaštitu okoliša ili provođenjem akcija odbacivanja štetnih materijala poput plastike i plastificiranih proizvoda.

 


 

Dan planeta Zemlje prepoznajemo kao važan dan i snažan poticaj na promjene. S obzirom na to da većinu vremena tijekom radnog tjedna provodimo za uredskim stolom, promjena asortimana uredskih materijala i pribora može biti ključni kotačić u cijelom procesu prakticiranja energetski i ekološki učinkovitih navika na radnom mjestu. Osvrtom na materijale i pribor kojim se svakodnevno koristimo mogu se istaknuti brojni proizvodi lako zamjenjivi njihovom „zelenom“ alternativom – onom čijom se proizvodnjom ili korištenjem doprinosi okolišu bez nanošenja štete našem ekosustavu.

Ideje održivog rada, razvoja i zdravog ekosustava potaknule su nas na uvođenje asortimana eko uredskih proizvoda poznatih brandova čijom se izradom ili korištenjem značajno smanjuju količine otpada, štetnosti na atmosferu i okoliš te narušavanje kvalitete življenja budućih generacija. Svaki eko proizvod iz naše ponude smatramo malom eko inovacijom, iskrom nade za bolje sutra i dobrobit zajednice. Ovim malim korakom želimo biti dio zelenog kruga održivog poslovanja tvrtki te pridonijeti pozitivnim inovacijama u svakodnevnom radu i kvaliteti življenja svih nas. 

U našem asortimanu eko uredskih proizvoda pronaći ćete brojne artikle koji nose eko značajke poput recikliranih fotokopirnih papira, olovki, samoljepljivih naljepnica, korekturnih tekućina, selotejpa, fascikala, ali i energetski učinkovitih informatičkih rješenja koja nose Energy Star certifikate poput prijenosnih računala i printera, od kojih izdvajamo:


 


 

Usvajanjem eko inovacija u poslovanju i praksi dio je strategije rasta sve više tvrtki diljem svijeta. Ovakvim pristupom proizvodnje, rada i življenja pozitivno utječemo na okolinu, klimu, društvo i zdravlje cjelokupne zajednice. Uz brojne ekonomske i financijske prednosti korištenja eko proizvoda u poslovanju, podiže se razina kvalitete rada i življenja. Ako je i u Vašem poslovanju došlo vrijeme za promjene, neka svjesnost i znanje o održivosti ekosustava i zdravlja cjelokupne zajednice bude ključni aspekt promišljanja i provođenja promjena za ekonomične, pametne i odgovorne poslovne ciljeve.

Vaša Makromikro grupa