Akcije i promocijeAkcije i promocije Tinte i toneriTinte i toneri

3 glavna benefita smart kućanskih uređaja

Pametni kućanski sustavi i uređaji impresivniji su i sveobuhvatniji nego ikad. Korištenje pametnog sustava u kućanstvu nije ograničeno na to da provjerite vremensku prognozu ili pustite najnoviju pjesmu omiljenih izvođača – sada s pametnim uređajima možete pripremati hranu, ugasiti ili upaliti svjetla, pratiti nadzorne sigurnosne kamere u stvarnom vremenu – sve preko Vaših pametnih telefona, pa čak i razgovarati preko zvučnika s drugim ukućanima ili s nekim tko zvoni na Vaša vrata. Možete programirati čišćenje i usisavanje Vaših podova ili osvježiti i rashladiti zrak prije dolaska kući.

Pametni kućni uređaji pružaju osjećaj udobnosti i sigurnosti i više nisu rezervirani samo za zabavu. Isti pružaju brojne benefite za unaprjeđenje kvalitete života. Pametni uređaji u Vašem domu omogućavaju veću kontrolu potrošnje energije, povećavaju sigurnost i stvaraju više slobodnog vremena za ostale aktivnosti.

 

1. Sigurnost i zaštita

 

Tehnologija pametnih uređaja nudi velike sigurnosne pogodnosti – termostati, detektori dima i ugljičnog monoksida, detektori pokreta, senzori vlage i sigurnosni sustavi koji koriste pametnu i povezanu tehnologiju.

Od detektora dima opremljenih Wi-Fi-jem do strujnih utikača s automatskim isključivanjem ili sigurnosnih nadzornih kamera spojenih na Vaše pametne telefone – pametni uređaji svojim uvijek uključenim sustavima povezivanja i obavijesti, omogućavaju potrošačima brze odgovore na neočekivane situacije. To je prikladan način da proaktivno zaštitite Vaš dom od skupih oštećenja.

Videonadzor, detekcija pokreta i zvučnik pametnih sigurnosnih kamera omogućavaju Vam ležernije napuštanje doma ako iza sebe ostavljate Vaše najmlađe ili Vaše starije, pa čak i ako u domu ostavljate kućne ljubimce. Zahvaljujući pametnim kamerama sa zvučnikom možete komunicirati s njima preko pametnih telefona, možete pratiti što rade Vaši srednjoškolci, roditelji i provjeriti jesu li dobro, ili držati nadzor nad ponašanjem Vaših kućnih ljubimaca dok Vas nema.

 

 

 

 

2. Ušteda energije

 

Ako vam je važno učiniti Vaš dom „zelenijim“, smatrajte to jednim od glavnih prednosti pametnih kućnih sustava. Pametni termostati i pametna rasvjetna tijela pridonose smanjenu utroška električne energije automatskim podešavanjem ili isključivanjem uređaja. Zahvaljujući pametnim sustavima, možete izbjeći ostavljanje upaljenih rasvjetnih tijela u garaži preko noći ili upaljen klima uređaj kada niste kod kuće. Efikasnim trošenjem energije imat ćete i manje mjesečne izdatke za račune.

Slobodno se opustite nakon napornog dana - upravljajte osvjetljenjem, rashladnim sustavom i omiljenim Dyson ventilatorima iz udobnosti Vaše fotelje. Možete unaprijed postaviti rasporede za uključivanje i isključivanje te mijenjati rasporede kako Vam odgovara, a ovisno o Vašem raspoloženju i aktivnostima upravljajte svime preko Vašeg pametnog telefona. Osigurajte Vaš dom od provale i nepoželjnih uljeza kada niste kod kuće – putem aplikacije upalite svjetlo kada padne mrak.

 

3. Čistoća doma

 

Robotski usisavači autonomni su uređaji koji su dizajnirani za čišćenje tepiha, pločica i drvenih podova od sve prljavštine i ostataka, slično kao i druge vrste usisavača. Glavna razlika robotiziranih verzija je njihova sposobnost da minimaliziraju količinu posla koji vlasnici kuća moraju obaviti. Posljednjih godina, interes za takvim uređajima je u porastu, dijelom i zato što su postali pristupačniji, ali ponajviše zato što su postali učinkovitiji u ispunjavanju svoje namjene - čišćenju podova, a da Vi ne trebate ništa raditi.

 

Pročišćivači zraka čiste Vaš dom od štetnih čestica u zraku prije nego u njega uđete nakon duljeg izbivanja. Uklonite alergene, toksine i svedite koncentraciju bakterija i virusa na minimum. Smanjite koncentraciju peluda i prašine, mirise kućnih ljubimaca, dima i kuhanja. Upravljajte njima putem mobitela i aplikacija.

Xiaomi ovlaživači i pročišćivači zraka s vrhunskim filterima omogućuju praćenje načina njihovog rada putem aplikacije u stvarnom vremenu.

Najbolji dio tehnologije pametnih uređaja je taj što ne morate ulagati velika sredstva kako biste napokon krenuli s unaprjeđivanjem Vašeg doma – možete kupovati razne komponente po malo. Napokon, sa svakim dodatkom uložit ćete u sigurnost, zaštitu, energetsku učinkovitost i u Vaše slobodno vrijeme.

 

Vaša Makromikro grupa