Brzo i lako povećajte prostor za pohranu na telefonu, tabletu, laptopu!

Datum objave:  27.7.2017.
 • Brzo i lako povećajte prostor za pohranu na telefonu, tabletu, laptopu!
  Moderni mobilni IT gadgeti ovladali su svijetom. Bilo da je riječ o pametnim telefonima, tabletima ili ultralakim i ultratankim prijenosnim računalima. Zahvaljujući svojim malim dimenzijama, maloj masi i sve većoj dostupnoj računalnoj snazi mobilne moderne gadgete danas koristimo doslovno svugdje, bilo za zabavu, u poslovne svrhe ili kako bismo došli do željenih informacija.
  I premda moderni mobilni gadgeti imaju brojne prednosti, prije svega omogućavaju nam prije svega da poprilično moćno računalo nosimo doslovno u džepu, nisu bez mana. Svakako jedan od ključnih nedostataka, posebice kod pametnih telefona i tableta, je poprilično mali dostupni kapacitet za pohranu podataka. Naime kako bi ovi gadgeti bili što manji, tanji, lakši i kako bi im vrijeme rada na bateriji bilo što duže, kao sustav za pohranu podataka koristi se isključivo flash memorija.
  Nažalost uz brojne prednosti po pitanju brzine, energetske učinkovistoti i manjih dimenzija, flash memorije je i dalje znatno skuplja za proizvodnju u usporedbi s tradicionalnim sustavima za pohranu podataka poput tvrdih diskova.
  lapot

  Fali nam- prostora!
  Zbog svega danas pametni telefoni i tableti često dolaze sa samo 16 ili 32 GB prostora za pohranu, dok je kod ultraprijenosnika to obično 128 GB. Treba imati na umu da dobar dio ovog prostora zauzme operativni sustav koji softverski pokreće sam uređaj bilo da je riječ o Androidu, iOS-u ili Windowsu. Ovako ograničeni za pohranu često ćete vrlo brzo popuniti aplikacijama, slikama, video klipovima.
  Jedno od rješenja ovog problema je svakako korištenje online cloud servisa za pohranu podatka poput Google Drivea ili Dropboxa. Međutim ipak najisplativiji i najjednostavniji način povećanja dostupnog prostora za pohranu svakako je kupnja nekog od vanjskih uređaja za pohranu podataka poput USB flash diska (sticka), SD kartice ili vanjskog tvrdog diska. Ovakvi uređaji su vrlo jednostavni za korištenje i relativno jeftini, pa ćete pomoću njih vrlo brzo znatno povećati dostupni prostor za pohranu.
  Osim toga njihova je velika prednost prenosivost. Znači moći ćete sve željene podatke ponijeti sa sobom i koristiti ovakva prijenosna skladišta podataka s više raznih uređaja.

  Prijenosna skladišta podataka!
  USB flash diskovi su poprilično univerzalno rješenje i možete ih u principu koristiti i sa pametnim telefonima, tabletima, prijenosnim ili stolnim računalima. Ipak nisu osobito zgodni za korištenje s tabletima i pametnim telefonima. Noviji modeli donose poprilično velike kapacitete od 64 GB ili više, a zahvaljujući modernim sučeljima poput USB 3.0 ili USB 3.1 type-C prijenos podataka je poprilično brz.
  SD (Secure Digital) kartice se u svojoj micro SD varijanti ponajviše koriste za povećanje prostora za pohranu kod pametnih telefona i tableta koji posjeduju odgovarajući micro SD utor. SD kartice kapaciteta od 32 ili 64 GB su već poprilično cjenovo pristupačne. Performanse prilikom prijenosa podataka također su sve bolje, a ovdje su kartice razvrstane po klasama obzirom na brzinu. Preporučamo da odaberete minimalno Class 10 (UHS-1) SD karticu što jamči brzina zapisivanja od 10 MB/s, što je donji minimum ukoliko planirate snimati video u visokoj rezoluciji.
  Konačno vanjski tvrdi diskovi iznimno su jednostavan i jeftin način povećanja prostora za pohranu podataka kod prijenosnih računala. Možete odabrati vanjske diskove popriličnog kapaciteta poput 1 ili 2 TB, a svi noviji modeli imaju USB 3.0 priključak što jamči poprilično brz prijenos podataka. Svakako preporučamo da odaberet tvrdi disk s podrškom za USB 3.0 uz napomenu da ćete ovakav disk bez problema moći koristiti i sa starijim računalima koja posjeduju USB 2.0 priključke, jedino će brzine prijenosa biti osjetno niže.

  Kako bi vam pomogli pri odabiru odgovarajućih prijenosnih skladišta podataka ovdje smo izdvojili nekoliko posebno isplativih USB flash diskova, micro SD kartica i vanjskih tvrdi diskova.

  1. Micro SD kartica Platinet 64 GB Class 10
  Jednostavno najisplativije i najjednostavnije rješenje za povećanje dostupnog prostora za pohranu na vašem pametnom telefonu. Po super cijeni ova micro SD kartica nudi velik kapacitet od 64 GB, odgovarajuću brzinu (Class10), a s njom dolazi i odgovarajući micro SD na SD adapter.
  Kupite je ovdje http://www.makromikrogrupa.hr/memorijska-kartica-micro-secure-digital-64gb-platinet-class10-sdxc-adapter/092920284/product/
  platinet 64


  2. Micro SD kartica EMTEC Class 10 Gold 32 GB
  Poprilično isplativa micro SD kartica provjerenog i pouzdanog proizvođača. Zahvaljujući kapacitetau od 32 GB doslovno ćete u tren oka udvostručiti dostupni kapacitet kod većine modernih pametnih telefona. Možete je kupiti ovdje: http://www.makromikrogrupa.hr/memorijska-kartica-micro-secure-digital-32gb-emtec-class10-gold-sdhc-adapter/092920276/product/.
  micro sd emtec


  3. EMTEC USB Flash drive C410 64 GB
  USB flash stick atraktivnog dizajna koji po nadasve povoljnoj cijeni nudi poprilično velik kapacitet od 64 GB. Zahvaljujući dostupnoj podršci za noviji USB 3.0 standard prijenosa podataka možete biti sigurno da ćete brzo i lako s uređaja na uređaj prebacivatiu fotografije, slike, filmove ili druge datoteke.
  Kupi ovdje http://www.makromikrogrupa.hr/usb-30-flash-drive-64gb-emtec-c410/094927096/product/.
  emtec c410


  4. A-DATA UV128 USB 3.0 Flash drive 32 GB
  Za sve one koji nemaju potrebu za čestim prebacivanje velikih multimedijalnih datoteka ovaj je USB stick odlično i cjenovno pristupačno rješenje. Svojim će kapacitetom za pohranu zadovoljiti većinu korisnika, a i brzine prijenosa podataka prilikom korištenja će biti vrlo respektabilne.
  Kupi ovdje http://www.makromikrogrupa.hr/usb-30-flash-drive-32gb-a-data-uv128-blue/094902089/product/.
  adata 32 gb


  5. Vanjski tvrdi disk WD My Passport USB 3.0 1 TB
  Za sve one kojim je vanjski tvrdi disk velikog kapaciteta svojevrsni imperativ ovaj je WD-ov model iz serije My Passport odličan odabir. Atraktivan dizajn, super cijena, velik kapacitet od 1 TB, kompaktne dimenzije i podrška za USB 3.0, čine ga poželjnim dodatkom za prijenosna računala.
  Kupite ovdje http://www.makromikrogrupa.hr/hard-disk-externi-25-usb30-1tb-western-digital-my-passport-red/090442141/product/.
  wd mp 1tb