3D Printing Pen- zabavan i kreativan gadget!

Datum objave:  13.10.2017.
 • 3D Printing Pen- zabavan i kreativan gadget!
  Svako malo pojavi se nekakav moderan gadget koji je ujedno funkcionalan i koristan, ali i iznimno zabavan za korištenje. Čini se kako bi 3d printing Pen mogao biti upravo takav gadget, koji prije svega potiče kreativno korištenje uz dakako cool faktor i hrpu dobre zabave! 3d olovke postaju sve popularnije među mlađom popluacijom, kreativnim umjetnicima i svima ostalima koje žele osloboditi svoju kretivnost stvaranjem 3d objekata.

  Zasigurno vas zanima što je zapravo 3D printing Pen? Jednostavno rečeno riječ je o malenom uređaju koji vam omogućava da ispisujete (kreirate) trodimenzionalne objekte u prostoru po istom onom principu kako to rade 3D printeri. 3D olovke još se pojavljuju pod imenom Air Pen ili nešto slično, što je zapravo zgodan marketinški naziv koji posebno naglašava mogućnost kreiranja 3d objekata.
  U osnovi 3d printing Pen se ne razlikuje po prinicipu korištenja od uobičajenih olovaka, međutim u ovom slučaju se koristi plastično punjenje (filament) koje se zagrijava pod visokim temperaturama unutar uređaja i prelazi u tekuće stanje. Prilikom korištenja 3d olovke u dodiru s zrakom punjenje (filament) se hladi i očvrsne i na taj način omogućava stvaranja 3d objekata.
  Za što se može koristiti 3d printing Pen? Mogućnosti ima bezbroj. Međutim 3d olovka će ponajviše zanimati sve kreativce koji sada mogu svoje skice i crteže doživjeti i u trećoj dimenziji, kao prave objekte.

  Stvarajte u tri dimenzije!
  U vrlo kratkom roku na tržištu se pojavio poprilično veliki broj 3d olovaka. Kvalitetom izrade i mogućnostima se u dobroj mjeri razlikuju, međutim iznimno je važno naglasiti kako je riječ o uređajima koji nisu pretjerano skupi, te se već za primjerice 300-tinjak kuna može nabaviti vrlo dobra 3d olovka. Također proizvođači postaju sve kreativniji, pa noviji uređaji donose i dodatne funkcionalnosti, uz mogućnost stvaranja objekata u trećoj dimenziji.
  Ergonomski oblik, mala masa i jednostavnost korištenja dvije su ključne osobine koje razlikuju kvalitetne od onih manje dobrih 3d olovaka. Vrlo je važno provjeriti i dostupnost punjenja (filamenta) za pojedini uređaj obzirom da ćete ga poprilično trošiti ukoliko intenzivno koristite 3d olovku. Također u posljednje vrijeme se pojavilo sve više 3D olovaka koje us posebno namijenjene za djecu. Mlađa populacija svakako će biti posebno oduševljena kreativnim mogućnostima ovih uređaja.

  Ovdje smo izdvojili nekoliko konkretnih primjera izvedbe 3d olovaka koje nam se čine posebno zanimljivim.

  1. Lix 3D Smart Pen
  Najmanja i poprilično lagana 3d olovka svojim se izgledom gotovo uopće ne razlikuje od uobičajene olovke. Obzirom na dimenzije i masu vrlo je jednostavna za korištenje, a ima i USB priključak za napajanje, tako da primjerice možete koristiti i power bank. Posebno je namijenjena dizajnerima, arhitektima i stilistima.
  http://lixpen.com/
  lix 3d


  2. 3Doodler 3d Printing Pen
  Jedna od prvih dostupnih 3d olovaka i danas se ističe zanimljvim dizajnom. Osim što izgleda cool, 3Doodler 3d Printing Pen dolazi sa 50 vrsta punjenjja (filaments) što će vam svakako omogućiti da odmah oslobdite svoju kretivnu stranu i krenete u stvaranje u tri dimenzije. Dostupna je na tržištu u tri verzije Start (49 dolara), Create (99 dolara) i Pro (249 dolara).
  https://the3doodler.com/
  3ddodler


  3. Glyby Intelligent 3D Printing Pen
  Jedna od najjeftinijih 3d olovaka posebno je namijenjena djeci. Poprilično je jednostavna za korištenje i predstavlja poprilično zabavan i originalan poklon za mlađu populaciju. Treba znati kako je ova olovka namijenjena djeci saroj 6 ili više godina, uz naravno obavezan roditeljski nadzor.
  https://www.amazon.com/Printing-Intelligent-Drawing-Doodle-Filament/dp/B01M610WP3
  glyby 3d


  4. CreoPop 3D Printing Pen
  Jedna od najmodernijih varijanti 3d pena. Obzirom na bežični izvedbu posebno je ugodna za korištenje. Za razliku od ostalih 3d olovaka koje u principu koriste termoplastiku, ova olovka svoj rad temelji na fotopolimerima. Riječ je zapravo o vrsti tinte koji prelazi u tekuće stanje prilikom izlaganja LED svjetlosti, pa samim time nema potrebe za osjetnim zagrijavanjem kao kod uobičajenog filamenta. Problem međutim predstavlja činjenica što je potreban potrošni materijal daleko skuplji i dobavljiv isključivo od proizvođača olovke. No u svakom slučaju ovo je odlična futuristička 3d olovka.
  https://creopop.com/
  creopop